Ingen jul uden juleboller. Denne version er med tranebær, chokolade og mandler – og de smager fuldstændig vanvittigt godt. Jeg bryder mig ikke om rosiner, hvilket er derfor jeg har brugt tranebær med i stedet.
Når man tager den første bid at disse juleboller, så breder julestemningen sig lynhurtigt. De bliver bagt rigtig ofte herhjemme i juletiden, og de passer helt perfekt til morgenbordet sammen med en god kop jule te og lidt jule fjernsyn. Jeg elsker julen, og alt hvad der følger med.
JULEBOLLER MED TRANEBÆR OG CHOKOLADE
Juleboller er vidunderlige at servere i december. På kolde, mørke eftermiddage, hvor vi trænger til at skrue helt op for hygge med stearinlys, te og lækkert hjemmebag. Min opskrift på juleboller er en dejlig blød og krydret bolle, med tranebær, chokolade og mandler.
Ingredienser
- 75 g smør
- 1½ dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- ½ spsk sukker
- ½ tsk salt
- ½ tsk kardemomme
- 30 g tørrede tranebær
- 30 g mandler
- 30 g mørk chokolade
- 1 æg til pensling
- perlesukker til pynt
Sådan gør du
- Hak mandler og chokolade groft.
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Opløs gæren i den lune væske.
- De øvrige ingredienser tilsættes og dejen røres godt sammen. Dejen skal være lind.
- Lad dejen hæve i en time.
- Form bollerne med to skeer og sæt dem på en bageplade. Lad bollerne hæve en time mere.
- Pensel med æg og drys med perlesukker.
- Bag bollerne i 10 minutter ved 220 grader indtil de er gyldne.
Skriv et svar