JULEBOLLER MED APPELSINSKAL

Luftige og bløde juleboller med appelsin. De smager helt fantastisk og er nemme at lave. For mig er det først rigtig jul, når hjemmet dufter dejligt af juleboller. Man kan sagtens fylde de lækre hjemmebagte juleboller med tørrede frugter og nødder, men herhjemme kan vi også godt lide juleboller der er lidt mere “neutrale” i smagen uden så meget fyld.

Disse juleboller er ligeså lækre som helt almindelige hjemmebagte boller, som kan spises til morgenmad og til eftermiddagshyggen efter skoletid og det er endvidere en skøn måde at få lidt julegodter i hverdagen, uden at det hele behøver at være kager og konfekt.

Forestil dig at det er koldt og mørkt udenfor, og alt du har lyst til er at kravle under et varmt tæppe og spise noget lækkert, som både smager af jul og hygge. Når du oplever dette næste gang, så synes jeg du skal prøve opskriften på mine juleboller med appelsinskal. Jeg kan garantere luftige og svampede juleboller samt en hytte fyldt med duften af julekrydderier og appelsinskal.

JULEBOLLER MED APPELSINSKAL

Juleboller er vidunderlige at servere i december måned. På kolde, mørke eftermiddage, hvor vi trænger til at skrue helt op for hyggen. Med varm the og dejligt hjemmebag.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Bagværk, Brød, Jul
Køkken Dansk
Antal 16 stk.

Ingredienser
  

  • 25 g gær
  • 2 dl letmælk
  • ½ dl appelsinsaft
  • 1 appelsin, økologisk skal heraf
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 5 g salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt kanel
  • 500 g hvedemel
  • 75 g smør koldt
  • perlesukker
  • 1 æg til pensling
  • valnøddeflager

Sådan gør du
 

  • Opløs gær i mælken.
  • Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal, sammenpiskede æg, salt, kanel, kardemomme og 475 g. hvedemel.
  • Ælt dejen blank og sammenhængende. Dette tager omkring 7-8 minutter på en røremaskine.
  • Tilsæt kold smør i tern lidt af gangen, mens dejen røres rundt indtil smørret er integreret ordentligt i dejen.
  • Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i ca. 1 time.
  • Del dejen ud i 16 lige store stykker og tril til boller.
  • Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  • Pensl bollerne med æg og drys med perlesukker og valnøddeflager.
  • Bag bollerne ved 200 grader i ca. 12-15 minutter indtil de er gyldne og gennembagte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering





You’ll also love