HAKKEBØF I CHAMPIGNONSOVS

Brun mad er sjældent det smukkeste at se på Men en klassisk dansk mormor ret er jeg kæmpe fan af, for det smager altså himmelsk!

Hakkebøffer med cremet champignonsovs er en virkelig nem og lækker ret. Herhjemme er vi helt vildt med hakkebøffer med bløde løg. Det er faktisk en af mine mange livretter.
Hakkebøffer i champignonsovs kan serveresmed kogte kartofler, stegte rodfrugter eller en god mos.

HAKKEBØFFER MED CREMET CHAMPIGNONGSOVS

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 pers.

Ingredienser
  

Hakkebøfferne

  • 400 g hakket oksekød
  • salt og peber
  • 25 g smør

Bløde løg

  • 4 løg
  • sukker

Champignonsovs

  • 500 g brune markchampignoner
  • 1 løg finthakket
  • 500 gm madlavningsfløde
  • 1 bouillonterning
  • 2 spsk hvedemel
  • salt og peber
  • 25 g smør
  • madkulør

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200 grader, traditionel ovn.
  • Del kødet i fire lige store stykker og form dem til hakkebøffer.
  • Smelt smørret, kryds bøfferne med salt og peber og steg bøfferne ved høj varme indtil de er flotte brune på begge sider. Læg derefter bøfferne i et ovnfast fad og stil ind i ovnen, så bøfferne holder sig varme indtil resten laves.
  • Skær løgene i ringe, og steg dem på panden, hvor bøfferne blev stegt. Kom lidt sukker ovenpå.
  • Når løgene er blevet bløde og fået farve kommes de over i det ovnfaste fad, hvor bøfferne allerede er.
  • Rens svampene og skær dem i skiver.
  • Brug samme pande som til bøfferne og løgene. Smelt lidt ekstra smør på panden.
  • Svits svampene af ved jævn varme til væsken er fordampet.
  • Tilsæt fløde og bouillonterning, og lad sovsen koge op og varme igennem i 5 minutter.
  • Smag sovsen til med salt og peber og tilsæt kulør efter ønske.
  • Kom hakkebøfferne oveni sovsen og kom de bløde løg ovenpå.
  • Server med kogte nye danske kartofler. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering





You’ll also love