Hvis der er en kage, som jeg virkelig godt kan lide, så er det citrontærte. Dette skyldes særligt friskheden fra citronerne, men som ikke er alt for fremtrædende pga. fedmen fra smør og æg.
Citrontærte er blevet en populær spise i Danmark, hvilket jeg virkelig godt kan forstå. Jeg vil derfor gerne dele min opskriften på den lækreste citrontærte.
CITRONTÆRTE
Citrontærte er en helt perfekt afslutning på en skøn middag, dejlig til eftermiddagshyggestunder og til de skønneste te selskaber Lav den enten som hel tærte eller del opskriften op til seks små portionstærter.
Ingredienser
Mørdej
- 250 g hvedemel
- 170 g smør
- 60 g flormelis
- 1 æg
- 1 knivspids salt
Citroncreme
- 3 stk citroner
- citronskal
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 100 g sukker
- 2 dl piskefløde
Pynt
- jordnær
- hindbær
- blåbær
Sådan gør du
Mørdej
- Hæld mel i en skål og smuldr smør heri.
- Tilsæt nu flormelis, salt samt æg og saml det hele forsigtigt. Beklæd skålen med film eller et låg og sæt på køl 1 time.
- Rul mørdejen ud.
- Læg dejen i din tærteform, sørg for at den går helt ud til kanten og skær alt overskydende mørdej fra.
- Nu skal mørdejen blindbages. Bag i 13-15 minutter ved 220 grader. Tag bagepapir og bønner/ris af og sæt mørdejen i ovnen igen, hvor den efterbager i yderligere 5 minutter.
Citroncreme
- Riv skallen fint af én citron og filetér alle tre citroner.
- Blend citronfileter, citronskal, sukker, to hele æg og to æggeblommer. Hæld fløde i og blend kortvarigt.
- Hæld citroncremen på tærtebunden og bag den ved 150 grader i 30-35 minutter til cremen er blevet fast i det. Lad tærten køle helt af inden du fortsætter med marengs.
Pynt
- Når tærten er kølet helt ned, så pyntes den med de lækreste bær. Velbekomme.
Noter
Citrontærten kan fint laves dagen i forvejen, hvor den så først bliver pyntet inden servering. Det er dejligt tidsbesparende, når man skal have selskaber.
Skriv et svar