LÆKRE ÆBLETÆRTER MED KANEL OG MARCIPAN

Annonce for EASIS.

Æbletærte med marcipan er en rigtig skøn og lækker efterårsnydelse. Det er en ægte efterårs klassiker herhjemme, men tærterne kan nydes året rundt, hvis du spørger mig. Denne æbletærte smelter i munden og er virkelig nem at bage. Jeg foretrækker at servere tærterne lun og nybagte med en god klat creme fraiche. Den kan dog også godt serveres kold, og hvis man har bagt den i forvejen, så kan også snildt lune tærterne inden servering.

Der er mange æbler i haven lige nu. Lækre æbler der kan bruges på mange forskellige måder. Nogle kan gemmes til senere, spises som de er eller tilberedelse og bruges i lækre retter og dessert – disse velsmagende æbletærter er en af favoritterne i efteråret.

ÆBLETÆRTER MED KANEL OG MARCIPAN

Dette er en af de bedste æbletærter, som jeg kender til. Man går aldrig galt i byen med en æbletærte. Her er en nem og lækker opskrift på fire små æbletærter, som både kan bruges som dessert eller til eftermiddagskaffen. Æbletærterne er både saftige, velsmagende og meget nemme at gå til. Prøv min opskrift, og imponer dine gæster med en lækker og indbydende tærte.
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 45 minutter
På køl 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret æbletærte, Dessert, Efterår, Eftermiddagskage
Antal 4 stk.

Ingredienser
  

MØRDEJ

  • 125 g hvedemel
  • 62 g florsød fra EASIS
  • 75 g koldt smør
  • ½ æg
  • ½ spsk koldt vand

REMONCEN

  • 100 g smør
  • 150 g marcipan fra EASIS
  • 100 g perfect multisød fra EASIS
  • kanel
  • 1 æg

TOPPING

  • 1 æble
  • pekannødder
  • perlesukker
  • kanelsukker

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 160 grader alm. ovn.
  • Start med at lave mørdejen, så den kan nå at køle af.
  • Kom alle ingredienserne op i en skål og rør det hurtigt sammen.
  • Tryk mørdejen flad mellem to stykker bagepapir og kom den på køl i 30 minutter.
  • Mens mørdejen er på køl, er det tid til at lave remoncen.
  • Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet masse med et piskeris eller håndmixer.
  • Når mørdejen er kølet ned, skal den rulles ud, så den passer til fire små tærtefad.
  • Forbag tærterne i 10 minutter.
  • Lad derefter tærterne køle helt af.
  • Skru ovnen ned på 175 grader alm. ovn.
  • Skær æbler i både og fordel remoncen på tærtebundene.
  • Placer æblerne på remoncen og tryk dem en skule ned. Drys æblerne med grofthakket pekannødder, perlesukker og kanel.
  • Bag tærten i 30 minutter.
  • Skru nu temperaturen op på 200 grader og bag tærterne i 5 minutter.
  • Lad tærterne køle helt af inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering





You’ll also love