For noget tid siden serverede min daværende kollega banoffee pie for mig – wauw, det var en smags oplevelse. Det er en dessert, som man skal gemme appetit til, og som måske ikke hører til i slutningen af et virkelig stort måltid – og man skal vel og mærke også i dagens anledning også være pænt ligeglad med om man sprænger kalorietabellen. Den ser måske ikke ud af meget, men du skal ikke lade dig snyde. Det er virkelig en lækker omgang!
Banoffee pie eller Banana Cream Pie – kært barn har mange navne, men når alt kommer til alt, så snakker vi om den samme lækre dessertkage. Hvis man er til bananskiver, blød karamelsauce og letpisket flødeskum kombinereret med en sprød bund af digestive kiks, så er denne dessert helt perfekt! Det er en meget vanedannende og helt vildt lækker kage, som altid smager af et stykke mere, og så er den bare virkelig simpel at lave – det kræver bare lidt tid.
BANOFFEE PIE
Ingredienser
Kiksebund
- 100 g smør
- 230 g digestivekiks
Karamel
- 1 dåse kondenseret mælk
- salt
Topping
- 2 stk bananer
- 2 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smør og knus digestive kiksene helt fint. Bland det hele sammen.
- Brug en springform på ca. 20 cm i diameter. Fordel kiksemassen i bunden og ca. 1 cm op ad siderne. Pres kiksemassen godt ned og op mod siderne, så den bliver fast. Sæt på køl imens karamellen bliver lavet.
Karamel
- Pil papir mærkanten af dåsen, læg dåsen i en gryde med kogende vand og kog den i fire timer.
- Lad dåsen køle helt af, åbn den, og hæld karamellen ud i en skål. Smag til med salt.
- Fordel karamellen oven på kiksebunden. Sæt tærten tilbage på køl i minimum 1-2 timer. Gerne natten over.
Topping
- Skær bananerne i skiver og fordel skiverne ovenpå karamellen.
- Pisk piskefløden til en letpisket flødeskum. Fordel fløden ovenpå kagen.
- Top med hakket mørk chokolade og sæt på køl indtil servering.
Skriv et svar