Verdens bedste torskerognsfrikadeller er ganske enkelt dem du laver selv. De er super lette at lave, og de smager skønt både til aftensmaden og i madpakken dagen efter. Min opskrift på torskerognsfrikadeller er nem at lave, og giver en fars, som er nem at forme og stege – uden at dellerne falder sammen.
Jeg synes at en torskerognsfrikadelle skal være blød og dejlig indeni og sprødstegt på ydersiden. Den skal selvfølgelig smage af fik, men på en blid og dejlig måde, som også mere fiskeforskrækkede mennesker holder af.
Det er endvidere enormt nemt at lave forskellige smagsvariationer af torskerognsfarsen. Tilsæt forskellig krydderier eller tilsæt f.eks. lidt revet gulerod eller hakket spinat, hvis du har et ønske om at gøre opskriften lidt grønnere.
TORSKEROGNSFRIKADELLER
Ingredienser
- 200 g torskerogn
- 4 spsk rasp
- 4 spsk hvedemel
- 1 æg
- ½ løg fint revet
- citronsaft
- dild
- salt
- peber
- 10 g smør til stegning
Sådan gør du
- Alle ingredienserne blandes godt sammen i en skål til en ensartet masse.
- Form farsen til frikadeller med en spiseske og steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side. Velbekomme.
Noter
Server torskerognsfrikadellerne varme, lune eller kolde med kartoffelsalat, rissalat eller kogte kartofler og persillesovs. Lav en god portion, så der også er til madpakkerne – de er nemlig lækre både varme og kolde.
Skriv et svar