Der er ingen tvivl om at svenske chokoladebrød længe har været et julehit i mange hjem. Småkagerne er sprøde udenpå og bløde indeni – og de er virkelig velsmagende. De er på en eller anden måde blevet en helt uundværlig del af julens småkager – uden at jeg rigtigt kan forklare hvordan og hvorfor – men det kan vel kun være, fordi at de smager fuldstændig himmelsk.
Man kan drysse disse svenske chokoladebrød klassisk med perlesukker, eller med hvilken som helst type hakkede nødder. Småkagerne er utrolig lette at bage, så der er mulighed for at lave et lille lækkert juleprojekt til de lidt ældre børn.
SVENSKE CHOKOLADEBRØD
Svenske chokoladebrød smager fuldstændig himmelsk og er blevet en fast del af december måned. De er gode, kræver ikke mange ingredienser og er virkelig nemme at bage. Dejen skal ikke hvile et døgn inden bagning, de kræver ikke de store pynte-evner – det er en sand jule-vinder småkage.
Ingredienser
- 200 g koldt smør
- 350 g hvedemel
- 220 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk bagekakao
- 1 æg
Til pynt
- 1 æggehvide
- perlesukker
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Skær smørret i små tern og ælt i de tørrede ingredienser.
- Tilsæt æg og saml dejen. Den kan godt virke lidt tør, men den skal nok samle sig.
- Del dejen i tre lige store del
- Rul hver del til en lang pølse. Pensel med æggehvider og drys med perlesukker.
- Bag i ovnen i 15 minutter ved 180 grader.
- Skær stængerne ud med det samme, og lad dem derefter køle lidt ned. Knæk småkagerne fra hinanden og læg dem over på en bagerist, så de kan blive kølet helt ned.
Skriv et svar