Denne opskrift er på hasselback butternut squash med brunet smør, hasselnødder, salatost og granatæbler. Det kan fungere som tilbehør til aftensmaden eller det kan få lov til at blive hovedretten i et vegetarisk måltid. Det er en uimodståelig efterårsservering, som også vil kunne blive serveret juleaften som erstatning for f.eks. flæskesteg.
Hasselback butternut squash laves på helt samme måde, som når man laver hasselback kartofler – og den metoder kender du med stor sandsynlighed. Når der laves fine snit i græskarret, inden det bliver tilberedt i ovnen, gør det kun græskarret endnu flottere og det smager herligt pga. den brunede smør, der bare altid gør en ret en tand bedre.
HASSELBACK BUTTERNUT SQUASH
Ingredienser
- 1 butternut squash
- laurbærblade
- 50 g smør smeltet
- En god håndfuld hasselnødder
- granatæblekerner
- salatost
- salt
- peber
- frisk timian
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader, traditionel ovn.
- skær butternut squashen over på midten og fjern kernerne.
- Skær tynde riller ned i begge squash. Fordel halvdelen af den smeltede smør og kom lidt laurbærblade ned i rillerne. Bag i ovnen i ca. 1 time eller indtil bbutternut squashen er tilpas mør. Den skal ikke være blød, men den skal være mør.
- Når butternut squashen er bagt færdig fordeles den spiste smør med hakkede hasselnødder, salatost i stykker og lidt granatæblekerner. Velbekomme.
Græskar er en meget taknemmelig grøntsag at arbejde med – men den kan ret svær at skære i. Hvis du oplever dette, så kan du med fordel forbage græskarret i 10-15 minutter, hvilket gør det meget lettere at skærerillerne uden at komme til at skære helt igennem.
Skriv et svar