Hvis der er noget, som jeg virkelig godt kan lide, så er det pebernødder. Jeg blev for et par år tilbage introduceret for pebernødder med chokolade. Jeg var sgu lidt skeptisk i starten, det skal ikke være nogen hemmelighed. Men da jeg endelig prøvede det, blev jeg sgu noget overrasket. Chokoladen tager pebernødderne til helt nye højder. De er simpelthen så gode, og smager af flere, hvilket jo selvfølgelig er meget farligt – men de er altså for lækre!
Hvis ikke du er til chokolade pebernødder, så er min opskrift på pebernødder også rigtig god i sig selv – chokoladen er kun lidt ekstra, som man kan tilføje, hvis man vil prøve andet nyt eller noget ekstra lækkert, til en småkage der jo faktisk er meget hyggelig i sig selv.
CHOKOLADE PEBERNØDDER
Disse chokolade pebernødder bliver lavet på samme måde, som de traditionelle. Den eneste forskel er chokoladen. Det tager tid at dyppe alle pebernødderne i chokoladen – det er ikke svært, men det kræver en god portion tålmodighed. Du kan bruge lige den chokoladetype, som du foretrækker. Jeg har valgt at bruge mørk chokolade, men det er en smagssag.
Antal: 80 stk
Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- ½ dl piskefløde
- ½ tsk natron
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk revet ingefær
- ½ tsk kanel
- ½ tsk peber
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- 200 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at pisk den bløde smør sammen med sukkeren.
- Tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det hele godt sammen med en ske.
- Når dejen er rørt godt sammen, skal den æltes, så den samler sig. Dejen skal æltes indtil der ikke er mere mel tilbage og til det er en samlet klump.
- Tænd ovnen på 175 grader, traditionel ovn.
- Dej dejen op i fyre stykker, som vejer lige meget. Hver dej skal blive til 20 pebernødder.
- Rul 20 stk. pebernødder, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag pebernødderne i 10-12 minutter eller indtil pebernødderne er gyldne i kanten og har en lysebrun bund.
- Lad pebernødderne køle af på en rist.
- Smelt chokoladen og dyp pebernød efter pebernød ned i chokoladen. Jeg har valgt at det er bunden af pebernødden, som skal dyppes. Men der er ikke noget, der er mere rigtigt end andet.
- Læg pebernødderne med bunden op ad, så chokoladen kan tørre.
Skriv et svar