RISENGRØDSVAFLER

De fleste kender nok allerede til klatkager. Det er en slags pandekager, der bliver lavet på en rest kold risengrød – sådan har jeg ofte brugt risengrødsrester. Men nu har jeg prøvet kræfter med at lave min risengrødrest til vafler i stedet for, så det er vel en form for klatkagevafler.

Det er vældig nemt og hurtigt at lave dejen, da alle ingredienserne blot skal røres sammen til en ensartet dej og bages i et vaffeljern. Jeg har serveret mine risengrødsvafler med kold kirsebærsauce og drysset med lidt sukker. Men de kan jo nydes med det som du allerbedst kan lide – f.eks. let pisket flødeskum, flormelis, hindbærsyltetøj.

RISENGRØDSVAFLER

Risengrødsvafler stegt i et vaffeljern smager ligesom klatkager. Jeg synes, det er en virkelig nem og smart måde at få noget lækkert ud af en rest risengrød.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Brunch, Jul, Morgenmad, Vafler
Antal: 6 stk.

Ingredienser

  • 300 g risengrød kold
  • 2 æg
  • 49 g rørsukker
  • 50 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen og rør sammen til en ensartet dej.
  • Varm vaffeljernet op.
  • Kom smør på vaffeljernet og fordel det, gerne med en pensel.
  • Bag ca. seks vafler. Lad dem køle ned på en rist og server vaflerne med kold kirsebærsovs og sukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering





You’ll also love