Orangestænger med chokolade er en småkage med en dejlig let appelsinsmag, hvor halvdelen af kagen er dyppet i lidt mørk chokolade. Småkagen er utrolig nem og hurtig at bage, og så er de både sprøde og helt vildt gode. Appelsin og chokolade, what’s not to like?
Orangestænger med chokolade kan nydes sammen med alle de andre skønne julelækkerier i december måned, men de kan også serveres på alle andre tidspunkter af året. Appelsin og chokolade holder nemlig max hele året rundt. Jeg er personligt helt vildt med appelsiner og orangesmagen synes jeg klæder de sprøde og søde småkager – og allerhelst i samspil med mørk chokolade.
ORANGESTÆNGER MED MØRK CHOKOLADE
Ingredienser
- 2 øko appelsiner fintrevet appelsinskal
- 75 g sukker
- 100 g marcipan
- 150 g blødt smør
- 1 æggehvide
- 200 g hvedemel
- 25 g maizena
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at bland fintrevet appelsinskal sammen med sukker.
- Smuldre marcipan i sukkeret.
- Tilsæt smør og bland det sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt æggehvider deri.
- Sigt melen i dejen og rør det godt sammen.
- Kom dejen i en sprøjtepose og tryk strimler ud. Skær dem i stykker og læg dem på en bageplade.
- Sæt dem på frys i et kvarters tid og bag dem derefter ved 180 grader i 8-10 minutter.
- Lad småkagerne køle ned og dyp derefter halvdelen i smeltet mørk chokolade.
- Lad chokoladen størkne inden småkagerne kommer i en tætlukket kagedåse.
Der er marcipan i opskriften, som du f.eks. kan skifte ud med knuste makroner, det smager også helt fantastisk. Hvis du ikke er ligeså vild med appelsinsmag som jeg, så kan du nøjes med at rive appelsinskal fra en appelsin i stedet for to appelsiner.
Skriv et svar