Waldorfsalat er i al sin enkelthed en magisk opfindelse. Det er jo faktisk en frugtsalat, der er designet til det salte køkken. Waldorfsalat egner sig bedst som tilbehør til vildt eller som et let måltid. Og selvom salaten er oplagt at servere juleaften, så fungerer den også super fint til Mortens aften, hvor vi traditionelt spiser and.
Og ja, jeg skriver at den er oplagt at servere juleaften – også selvom jeg ved at det ikke er alle, som er enige med mig. Jeg troede at det var noget, der hørte sig til i hele landet. Men jeg må erkende at efter en snak under frokosten på arbejdet, så kom det frem at flere aldrig har serveret waldorfsalat juleaften – og jeg er stadig meget chokeret.
Jeg elsker waldorfsalat, også selvom det faktisk er en ret vanvittig opskrift. Det virker lidt som en opskrift, hvor man forsøger at skubbe så meget til grænsen for hvad der kan kaldes for en salat, inden det bliver til en frugtsalat eller dessert – men altså… det fungerer bare!
WALDORFSALAT
Ingredienser
- 2 æbler
- 5 stilke bladselleri
- 150 g grønne vinduer stenfrie
- 75 g valnødder
- 200 g cremefraiche 38%
- 1 tsk sukker
- salt
- citronsaft
Sådan gør du
- Skær æblerne og bladselleri i fine tern og halver druerne.
- Hak valnødderne groft.
- Bland cremefraiche sammen med sukker, salt og citronsaft.
- Vend dressingen over i skålen med æbler, bladselleri, vindruer og valnødder.
- Lad salaten trække i minimum 30 minutter. Ved servering kan der toppes med lidt hele valnødder.
Jeg tænker ikke at du laver waldorfsalat af hensyn til næringsindholdet, og du laver den nok heller ikke hver dag. Og hvis du gør, og kunne tænke dig en waldorfsalat i en lidt mere fedtfattig version, kan du med fordel skifte creme fraichen ud med f.eks. græsk yoghurt eller neutral skyr. Det bliver aldrig 100% det samme som med creme fraiche, men det er uden tvivl et godt alternativ.
Skriv et svar