LEMON POSSET

Lemon posset er en lækker citrondessert, som ikke tager særlig lang tid at bikse sammen. Den kan både serveres i en udhulet citronskal eller i glas. Konsistensen på denne lemon posset, blød og cremet, kan godt minde lidt om en pannacotta, men der bliver ikke brugt gelatine i denne. Den kan også minde lidt om en citronfromage, bare uden æg – så man får ikke den klassiske fluffy konsistens.

Opskriften består af fire ingredienser – piskefløde, rørsukker, vanilje og citroner – citronen er med til at gøre så fløden tykner. Det er en super lækker dessert, som ikke tager lang tid at lave – de kan endda laves dagen før, og de er klar til servering med det samme.

Jeg er utrolig glad for citrondesserter – kombinationen af det søde og det syrlige er lækkert, og det er det, som de fleste citrondesserter repræsenterer. Endvidere er jeg utrolig stor fan af den fløjlsbløde konsistent, og så er det virkelig en forfriskende dessert.

LEMON POSSET

En smuk og syrlig dessert med en dejlig cremet citroncreme, som du kan servere festlidt i udhulede citronskaller eller i et dessertglas. Hvis du ikke er til citroner, kan du med fordel bruge en anden smag – det kunne f.eks. være enten passionsfrugt eller appelsin – det er kun fantasien, der sætter grænser. Prøv dig frem.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid3 timer
Samlet tid3 timer 15 minutter
Ret: Dessert, Sødt
Antal: 8 stk.

Ingredienser

  • 4 citroner økologiske
  • 2 tsk vanilje
  • dl piskefløde
  • 100 g rørsukker
  • ½ dl citronsaft

Sådan gør du

  • Skær citronerne i halve på den lande side. Skrab derefter kødet ud og kom det over i en si.
  • Pres saften fra kødet og gem ½ dl.
  • Varm fløden, rørsukker og vanilje op i en gryde og lad det småkage i ca. 5 minutter.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt derefter citronsaften.
  • Fordel flødeblandingen i de udhulede citronskaller.
  • Stil desserterne på køl i minimum tre timer eller til dagen efter. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering





You’ll also love