Glædelig tredje december! Ny dag, endnu en ny opskrift. Denne gang er det kandiseret appelsinskiver dyppet i mælke chokolade og toppet med hakket nødder. Jeg er personligt selv meget glad for disse søde appelsinskiver, da der er en tilpas bitterhed fra appelsinskal, som bryder med den appelsin og sukkerlage.

KANDISERET APPELSINSKIVER MED CHOKOLADE

Kandiseret appelsinskiver dyppet i mælke chokolade og toppet med hakket nødder. 
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time 45 minutter
Bagetid30 minutter
Samlet tid2 timer 25 minutter

Ingredienser

  • 6 økologiske appelsiner
  • 400 ml vand
  • 600 g sukker
  • mælkechokolade
  • hakkede nødder

Sådan gør du

  • Skær appelsinerne i tynde skiver og kog dem i vand i cirka 5-10 minutter, så skallen ikke er så bitter. 
  • Tilsæt sukker og vand i en gryde – tilsæt appelsinskiverne og lad dem simre i cirka halvanden time.
  • Kom appelsinskiverne på et stykke køkkenrulle og lad dem dryppe af. Bag appelsinerne ved 100° i cirka 30 minutter. 
  • Lad appelsinerne køle helt af og dyp dem derefter i smeltet mælkechokolade og drys med lidt hakketnødder. Velbekomme