PUMPKIN PIE MED PEKANNØDDER

Efterår er lig med græskar. Og græskar er lig med pumpkin pie (hvis man spørger mig). Pumpkin Pie er en rigtig amerikansk klassiker, der typisk bliver serveret til halloween og til thanksgivning. Tærten bliver spist som en dessert, og består af en lækker tærtebund med fyld af græskarmos, der er krydret med varme krydderier. Krydderier gør tærten helt perfekt til efterårets hyggestunder.

Alle, som har smagt denne tærte ved, hvorfor at amerikanerne elsker deres klassiske “pumpkin pie”. Græskarfyldet med de varme krydderier giver tærten en helt speciel smag, som enhver, der elsker kage skal prøve. Græskar er også begyndt at vinde tilpas herhjemme, hvilket egentligt er ganske forståeligt, for græskar er virkelig lækkert.

Pumpkin pie er simpelthen så lækkert og uimodståeligt. Den ligner måske ikke noget særligt, når den lige er kommet ud af ovnen. Men jeg over jer for at duften afslører, at det er lækkert – sådan virkelig lækkert!

PUMPKIN PIE

Thanksgiving falder i november, hvor der også er sæson for græskar. Derfor er den amerikanske pumpkin pie selvskrevet som indslag på bordet. Tærten smager virkelig lækkert – krydret, sød, blød og lidt cremet – og så den sprøde mørdej. Det er simpelthen en smagsoplevelse, mums!
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
På køl 2 timer 30 minutter
Samlet tid 3 timer 50 minutter
Ret æbletærte, Dessert, Eefterår, Gæstemad, Græskar, Hygge, Sødt
Antal 8 pers.

Ingredienser
  

Tærtebund

  • 250 g hvedemel
  • 3 spsk flormelis
  • 150 g koldt smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vand

Græskarfyld

  • 750 g hokkaido græskar i tern
  • 140 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk stødt muskatnød
  • 1 tsk kanel
  • 2 æg sammenpisket
  • 25 g smør smeltet
  • 175 ml mælk

Topping

  • pekannødder

Sådan gør du
 

Tærtebund

  • Bland hvedemel og flormelis i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det heri.
  • Tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen løst.
  • Tryk den smuldrede dej ud i en tærteform med løs bund (ca. 28 cm i diameter). Tryk den godt op ad kanterne. Stil tærtebunden i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader traditionel ovn.

Græskarfyld

  • Kog græskarterne indtil de er møre. Dræn græskar og lad det køle af.
  • Blend græskar til en tyk puré.
  • I en anden skål blandes sukker, salt, muskatnød og kanel.
  • Bland de sammenpiskede æg, smeltet smør og mælk i og tilsæt derefter græskarpuréen. Rør godt sammen.
  • Hæld græskarfyldet over i den forbagte tærtebund og bag i ca. 40 minutter ved traditionel ovn.
  • Fordel pekannødder i kanten af tærten. Stil derefter tærten i køleskabet i minimum to timer – eller til den er helt kold.

Noter

Græskartærten kan fryses – jeg anbefaler dog at det gøres uden pekannødderne. 
Jeg bruger hokkaidogræskar, da jeg synes det smager dejligt til en tærte som denne. Hvis du bruger en anden type græskar vil smag og konsistens være lidt anderledes. 
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering





You’ll also love