Efterår er lig med græskar. Og græskar er lig med pumpkin pie (hvis man spørger mig). Pumpkin Pie er en rigtig amerikansk klassiker, der typisk bliver serveret til halloween og til thanksgivning. Tærten bliver spist som en dessert, og består af en lækker tærtebund med fyld af græskarmos, der er krydret med varme krydderier. Krydderier gør tærten helt perfekt til efterårets hyggestunder.
Alle, som har smagt denne tærte ved, hvorfor at amerikanerne elsker deres klassiske “pumpkin pie”. Græskarfyldet med de varme krydderier giver tærten en helt speciel smag, som enhver, der elsker kage skal prøve. Græskar er også begyndt at vinde tilpas herhjemme, hvilket egentligt er ganske forståeligt, for græskar er virkelig lækkert.
Pumpkin pie er simpelthen så lækkert og uimodståeligt. Den ligner måske ikke noget særligt, når den lige er kommet ud af ovnen. Men jeg over jer for at duften afslører, at det er lækkert – sådan virkelig lækkert!
PUMPKIN PIE
Ingredienser
Tærtebund
- 250 g hvedemel
- 3 spsk flormelis
- 150 g koldt smør
- 1 æggeblomme
- 1 spsk vand
Græskarfyld
- 750 g hokkaido græskar i tern
- 140 g sukker
- ½ tsk salt
- 1 tsk stødt muskatnød
- 1 tsk kanel
- 2 æg sammenpisket
- 25 g smør smeltet
- 175 ml mælk
Topping
- pekannødder
Sådan gør du
Tærtebund
- Bland hvedemel og flormelis i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det heri.
- Tilsæt æggeblomme og vand og saml dejen løst.
- Tryk den smuldrede dej ud i en tærteform med løs bund (ca. 28 cm i diameter). Tryk den godt op ad kanterne. Stil tærtebunden i køleskabet i mindst ½ time.
- Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader traditionel ovn.
Græskarfyld
- Kog græskarterne indtil de er møre. Dræn græskar og lad det køle af.
- Blend græskar til en tyk puré.
- I en anden skål blandes sukker, salt, muskatnød og kanel.
- Bland de sammenpiskede æg, smeltet smør og mælk i og tilsæt derefter græskarpuréen. Rør godt sammen.
- Hæld græskarfyldet over i den forbagte tærtebund og bag i ca. 40 minutter ved traditionel ovn.
- Fordel pekannødder i kanten af tærten. Stil derefter tærten i køleskabet i minimum to timer – eller til den er helt kold.
Skriv et svar