Det skal ikke være nogen hemmelighed, at denne opskrift har en særlig betydning for mig. Det er efterhånden flere år siden, at jeg serverede denne friske rødkålssalat juleaften første gang – og den sidste jul (julen 2022) jeg fik lov til at holde med min bedstemor, der fortalte hun mig, at hun håbede at jeg havde lavet denne rødkålssalat, fordi hun virkelig godt kunne lide den. At min bedstemor kunne lide noget, som jeg serverede for hende, det betyder alverden for mig – hun er min store inspiration på så mange måder, hende madkundskab var imponerende – hun var simpelthen en imponerende og SÅ dejlig kvinde, som jeg savner hver eneste dag!
Rødkålssalaten er rigtig nem at lave, smager fantastisk, er god til den fede and juleaften og så er den bare god for øjne – så mange flotte farver, som jeg personligt virkelig godt kan lide! Det er en salat der både er en fryd for øjet og for ganen. Det er for mig ikke rigtig jul, hvis ikke der bliver serveret en frisk rødkålssalat – og efter min bedstemor gik bort lang fredag 2023, så har denne rødkålssalat bare en særlig betydning for mig – og når jeg serverer den juleaften, så er det med hende i tankerne.
FRISK RØDKÅLSSALAT MED APPELSIN OG GRANATÆBLEKERNER
Ingredienser
Rødkålssalat
- 400 g rødkål fintsnittet
- 2 appelsiner
- 100 g granatæblekerner
- 50 g hasselnødder saltede og ristede
- frisk persille finthakket
Dressing
- 1 spsk jomfruolivenolie
- 1 spsk balsamicoeddike
- 2 tsk flydende honning
- ½ tsk groft salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Dressing
- Pisk alle ingredienserne sammen i en skål.
Rødkålssalat
- Vend den fintsnittede rødkål i dressingen og lad den trække i ca. 15 minutter.
- Skær skralden af appelsinerne, og skær fileter.
- Anret kålen i en skål og kom derefter appelsinfileter, granatæblekerner og ristede hasselnødder ovenpå.
- Top med finthakket persille og server. Velbekomme.
Skriv et svar