Jeg tror efterhånden ikke, at det er gået nogens næse forbi, at jeg har været til casting til masterchef 2025. Jeg kom desværre ikke så langt, at jeg kunne komme med til audition. Men fordi jeg tilmeldte mig casting, begyndt jeg også at drømme og tænke over hvilken ret jeg ville have med til dommerne, hvis jeg nu skulle komme så langt.
Jeg ville gerne imponere, og vise hvad jeg kan i et køkken. Men det skulle heller ikke være for meget. Giver det mening? Jeg havde derfor i tankerne at lave en simpel anretning med dampede grønne asparges og lade min beurre blanc imponere dommerne – hvis den nu skulle lykkes under pres.
Jeg vil dog gerne dele opskriften med jer, hvis I skulle få lyst til at prøve den. Det smager herligt, og jeg synes ikke man skal være bange for at kaste sig ud i en beurre blanc – hvis det lykkes, så er det en KÆMPE smagsoplevelse. Jeg kan derfor kun anbefale at prøve.
DAMPEDE GRØNNE ASPARGES MED BEURRE BLANC
Ingredienser
Beurre blanc
- 2 skalotteløg finthakket
- 2 dl hvidvin
- 2 spsk hvidvinseddike
- peberkorn
- persille
- 200 g kold smør
Tilbehør
- 200 g grønne asparges
- salt
- citron saften
- olivenolie
- rejer
- stenbiderrogn
- karse
- klokkeblomster
Sådan gør du
Beurre blanc
- Hæld hvidvin, hvidvinseddike, skalotteløg, peberkorn og persille op i en gryde og kog op.
- Lad væsken koge op ved god varme til den er reduceret til ca. ½ dl.
- Sigt væden igennem en si og hæld den tilbage i gryden.
- Skær det kolde smør ud i mindre tern.
- Sæt gryden tilbage på blusset og lad væden varme op – skru ned til svag varme.
- Tilsæt smørret, 1 terning ad gangen – pisk grundigt med et piskeris til terningen er smeltet og tilsæt derefter næste – bliv ved indtil alt smørret er brugt.
- Der skal piskes konstant i saucen, på den måde sikre du en lækker, fed og cremet beurre blanc. Saucen må IKKE komme op og koge, da den så vil skille med det samme.
Dampede grønne asparges
- Blanchér aspargesene i kogende letsaltet vand i ca. 15-20 sekunder. De skal kun lige akkurat dyppes i det kogende vand, så de stadig er sprøde.
- Køl aspargesene ned i koldt vand, så snart de kommer op ad gryden. Dryp dem af, og vend dem i lidt citronsaft, olivenolie og smag til med salt.
- Kom asparges på en tallerken, og kom beurre blanc henover.
- Top med rejer, stenbiderrogn, karse og lidt klokkeblomster. Velbekomme.
Skriv et svar