
En skøn og frisk salat med laks. Jeg har efterhånden set mange reels med sprøde ris, og jeg har endelig turde springe ud i det. Det er en genial måde at bruge en rest ris på, men risene bidrager også med en mæthed og konsistens til en salat. Denne opskrift er egentligt meget simpel og nem at lave, kræver ikke mange ingredienser og der er heller ikke særlig mange steps. Du kan altid skifte nogen af ingredienserne ud, hvis du ikke bryder dig om dem der indgår i opskriften eller hvis du ikke har dem tilgængelige i køkkenet.
ASISTISK INSPIRERET SALAT MED LAKS OG SPRØDE RIS
En skøn og frisk salat med laks og sprøde ris – og med en lækker soya dressing med sesamolie og sesamfrø.
Antal: 2 pers.
Ingredienser
Sprøde ris
- 3 dl kogte ris
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk olivenolie
Salat
- 2 skoleagurker
- 1 mango
- 2 store hånfulde edamamebønner
- 250 g varmrøget laks
- forårsløg
- sesamfrø
Dressing
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk soyasauce
- sort sesamfrø
- hvid sesamfrø
- friskkværnet peber
- 1-2 spsk sesamolie
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Fordel din rest af ris på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel olie og soya. Rist risene i ovnen i ca. 35 minutter til de er sprøde – hold øje med dem undervejs og vend dem halvvejs.
- Imens laves dressingen ved at blande alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til og tilsæt evt. ekstra syre eller sødme – alt efter smag og behag.
- Skær agurkerne og mangoen i mundrette bider og kom det op i en skål sammen med edamamebønnerne og laksen. Tilsæt de ristede sprøde ris. Tilsæt dressingen og vend det hele godt rundt. Pynt af med forårsløg og sesamfrø. Velbekomme
