Er du ved at blive træt af den halv tunge julemad? Eller har du lige et par julefrokoster mere, der skal overstås først? Om ikke andet, så synes jeg at du skal prøve denne speltkernesalat. Denne salat er både dejlig og fyldig med bid fra speltkerner og med en masse smag fra blommer, cheddarost og grøn peberfrugt.
Den er nem, lækker og hurtig at bikse sammen og så passer den godt til det meste. Den kan serveres til kylling eller frikadeller, men vil også være rigtig lækker som en måltidssalat til frokost. Speltkerner er en god og nem måde at gøre en salat mere mættende – de bidrager endvidere til mere bid og en virkelig god smag. De passer perfekt til denne herlige salat!
SPELTKERNESALAT MED BLOMMER OG HVID CHEDDAR
Ingredienser
- 3 dl æblemost
- 2 dl vand
- 250 g speltkerner
- salt
- 175 g hvid cheddar
- 4 blommer
- 2 grønne peberfrugter
- olivenolie
- ahornsirup
Sådan gør du
- Start med at bring æblemost og vand op at koge med lidt salt. Kog derefter speltkernerne i ca. 30 minutter eller efter anvisning på pakken. Lad kernerne køle helt ned, når de er færdige.
- Skær ost, blommer og peberfrugt i mundrette bider.
- Bland speltkerner, ost, blommer og peberfrugt sammen i en skål. Tilsæt lidt olivenolie og ahornsirup. Rør det hele godt rundt og server. Velbekomme.
Du kan vælge de ingredienser som du har ved hånden. Det vil også være lækkert med rød peberfrugt, feta og frisk persille. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Prøv dig frem.
Skriv et svar