Dette er mit første forsøg med vol au vent og hold da op… Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dette. Normalt i Frankrig laves de store og bliver typisk brugt til en frokost med en stuvning af f.eks. svampe eller asparges. Jeg har dog valgt at gå i en anden retning og forsøgt at lave en laksesalat med varmrøget laks – og det var virkelig en kæmpe succes!
De lækre butterdejsreder, som vol au vent også kaldes, er nemme at bage af færdig butterdej – men hvis du har tiden, kan du også bevæge dig ud i at lave butterdejen selv. Jeg har dog anvendt en færdigkøbt butterdej, fordi det simpelthen bare er nemmest.
VOL AU VENT MED VARMRØGET LAKS
Vol au vent med varmrøget laks – lækre butterdejstarteletter fyldt med en lækker laksesalat. Perfekt som frokost, aftensmad, en velkomstsnack eller som en del af tapasbordet. De kan fyldes med hvad som helst – salt som sødt. Der er ingen tvivl om at jeg er helt vild med disse vol au vent med varmrøget laks, de smager simpelthen bare så lækkert.
Antal: 3 stk.
Ingredienser
Vol au vent
- 1 stk. butterdej
- 1 æg til pensling
Laksesalat
- 200 g varmrøget laks med peber
- ½ agurk
- 5 spsk neutral skyr
- frisk dild
- salt og peber
- citronsaft
Sådan gør du
Vol au vent
- Stik seks bunde ud af butterdejen med en udstikker.
- Stik derefter cirkler i tre af cirklerne, så der bliver et hul i midten.
- Pensel de tre bunde med et sammenpisket æg langs kanten og læg den udstukkede cirkel ovenpå. Pensel nu med æg ovenpå ringen.
- Bag i ovnen i 20 minutter på 200 grader til butterdejen er sprød og gylden.
Laksesalat
- Skær agurken i mindre stykker.
- Pluk den varmrøgede laks i mindre stykker.
- Kom det hele op i en skål og rør det godt sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Anretning
- Lav en uddybning i vol au venten, så der er plads til fyld.
- Fyldet fordeles i de tre skaller og pyntes med frisk dild på toppen. Velbekomme.
Skriv et svar