Mit foretrukne juleslik er nok juleskum – men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg glæder mig næsten ligeså meget til at kunne smovse pebermyntestokke i lange baner, som til at spise juleskum. Pebermyntestokke er uden tvivl en top tre over mit foretrukne juleslik, og kombinationen med hvid chokolade er bare max lækkert – hvilket kommer særligt til udtryk i denne opskrift.
Det er faktisk bare en meget klassisk cookiedej, som jeg har piftet lidt op med pebermyntestokke, hvid chokolade og lidt pebermyntedråber. Man kan altid tilføje lidt ekstra eller komme noget andet “fyld” i dejen, så den er tilpasset ens egne præferencer. Selvom pebermyntestokkene også er meget dekorative på juletrænet, så synes jeg du bør prøve denne opskrift, hvis du kan lide pebermynte. Hvis du derimod ikke er så meget til hvid chokolade, så kan du altid skifte den ud med f.eks. mørk- eller mælkechokolade.
COOKIES MED PEBERMYNTESTOKKE OG HVID CHOKOLADE
Ingredienser
- 150 g blødt smør
- 125 g sukker
- 125 g brun farin
- 2 stk vaniljesukker
- 1 æg
- 250 g hvedemel
- 1 tsk natron
- ½ tsk groft salt
- ½ tsk bagepulver
- 200 g hvid chokolade groft hakket
- 4 pebermyntestokke blendet
Sådan gør du
- Start med at pisk skuffer, smør, brun farin, vanilje og æg godt sammen.
- Bland hvedemel, natron, salt og bagepulver sammen og rør det i smørblandingen sammen med chokolade og pebermyntestokkene.
- Form dejen til 20 stykker og form dem til kugler.
- Placer dejkuglerne på en bradepande beklædt med bagepapir.
- Bag kagerne, ved 175 grader traditionel ovn, indtil de er gyldne, men bløde i midten.
- Lad kagerne køle af i ca. 5 minutter på bagepladsen og flyt dem derefter over på en bage rist, hvor de skal køles helt ned.
Skriv et svar