Jeg kan virkelig godt lide bruschetta – særligt fordi at de er lette at leve, kombinationsmulighederne er uendelige og det er bare lækkert. For mig handler julen om at nyde god mad med familie og venner – og jeg ønsker ikke være i køkkenet i timevis, så det må gerne være let, men lækkert.
Disse simple jule inspirerede bruschetta har det hele – den søde saltede og krydrede kombination – som tager få minutter at samle og forsvinder ligeså hurtigt.
Selvom julen ikke bliver forbundet med tapas, så synes jeg bestemt at der godt kan komme mere fokus på små anretninger og forretter til juleselskaber. Disse jule inspirerede bruschetta kan serveres til mange anledninger – juleaften som en lille appetizer, når gæsterne kommer, de er gode til julefrokosten, men de kan også serveres som appetizer til nytår.
JULE INSPIREREDE BRUSCHETTA
Ingredienser
- 6 skiver brød f.eks. ciabatta
- gedeost
- valnødder ristet
- ahornsirup
- granatæblekerner
- balsamicoglaze
- frisk rosmarin
Sådan gør du
- Forvarm ovnen på 200 grader traditionel ovn.
- Skær brødet i skiver og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 5-7 minutter indtil de er let gyldne.
- Smør herefter gedeost på brødstykkerne. Pynt med de ristede valnødder, granatæblekerner, ahornsirup og balsamicoglaze henover. Drys med salt og peber og pynt med frisk rosmarin.
Skriv et svar