Annonce for EASIS.
Jeg synes personligt at fedtebrød er super velsmagende, nemme og rigtig hurtige at lave. Disse fedtebrød er ikke helt som de traditionelle, da der ikke bliver brugt romglasur, men i stedet citronglasur, hvilket bidrager til en dejlig frisk smag.
Fedtebrød er sådan en slags småkage, som ikke rigtig gør meget væsen af sig udseendemæssigt, MEN! Den smag, den smager af mere. De smager bare fuldstændig fantastisk.
Jeg synes at de sprøde og knasende fedtebrød er virkelig lækre, men de smager helt klart bedst, når de er nylavede. Småkagen er knap så sprød efter et par dage, da småkagen har suget fugt fra glasuren – derfor bliver der oftest lavet en lille portion ad gangen, men flere gange i løbet af december måned.
FEDTEBRØD MED CITRONGLASUR
En af julens aller lækreste småkager – og så er de samtidig lynhurtige at lave. Der er nemlig ikke noget, der skal trilles, formes eller hakket – så du får lækkert julebag på rekordtid. En småkage som bringer mange minder med sig, da du helt sikkert har fået serveret fedtebrød ved dine bedsteforældre – det har jeg i hvert fald, og det bidrager stor glæde at tænke tilbage på!
Ingredienser
Fedtebrød
- 100 g EASIS Perfect Multisød
- 150 g hvedemel
- ½ tsk hjortetakssalt
- 150 g smør
- 100 g kokos
Glasur
- ½ pose EASIS Florsød
- Lidt citronsaft
Sådan gør du
- Bland hvedemel og hjortetakssalt sammen i en skål.
- Smulder smørret heri.
- Tilsæt EASIS Perfect Multisød og kokosmel. Saml dejen.
- Del dejen i to lige store dele, som rulles til to ca. 15 cm lange pølser.
- Pølserne lægges på et stykke bagepapir på en bageplade og bages ved 175 grader i ca. 12 minutter. Kagerne vil flyde meget ud og blive flade under bagningen.
- Køl småkagerne af på en bagerist.
- Rør EASIS Florsød sammen med lidt vand og citronsaft. Smør glasuren på kagerne. Lad glasuren stivne inden kagerne skæres i snitter. Velbekomme.
Skriv et svar