Den klassiske omgang boller i karry er for mig barndom. Men jeg har dog været i gang med at udvikle lidt på klassikeren, og jeg har tilføjet lidt ekstra grøntsager til sovsen, hvilket jeg personligt synes er virkelig lækkert. Det kan ikke rigtig smages, men det gør noget godt for mætheden og for konsistensen.
BOLLER I KARRY
Ingredienser
KØDBOLLER
- 400 g hakket svinekød
- 1 løg finthakket
- 1 stort æg
- 4 spsk hvedemel
- salt og peber
- 500 ml bouillon
KARRYSOVS MED GRÆSKAR
- 3 spsk olie
- 2 løg
- 1 dåse græskarmos
- 2 dl kogevand
- 3 spsk karry
- salt og peber
Sådan gør du
FREMGANGSMÅDE PÅ KARRYSOVS
- Snit løget fint.
- Varm olien op sammen med karry og svits karryen af i olien i et kort øjeblik.
- Tilsæt løget i gryden.
- Når løgene er gyldne tilsættes grækarmosen.
- Tilsæt kogevang og smag til med salt, peber og evt. mere karry.
FREMGANGSMÅDE PÅ KØDBOLLER
- Snit løget fint.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør det til en ensartet masse.
- Sæt en gryde med vand over, tilsæt vand og bouillon.
- Med en ske laver du bollerne, som koges i ca. 3-5 minutter.
- Læg bollerne i den færdige karrysovs og server med ris og lidt æble. Velbekomme.
Skriv et svar