KARTOFFELPORRESUPPE

Klassisk kartoffelporresuppe er en virkelig lækker hverdagsret, som de fleste kan lide. Den er nem og hurtig at lave, da den består af få ingredienser. Du kan variere din bouillon alt efter, hvad du foretrækker af smag – men jeg synes personligt, at det enten skal være grøntsags- eller hønsebouillon. Og når det kommer til fløden, så er det op til dig selv og din samvittighed. Jeg synes uden tvivl at suppen smager allerbedst, når der kommer lidt fløde i.

Kartoffelporresuppe er en vaskeægte hverdagsklassiker, som kan laves på under 30 minutter. Dertil er suppen desuden også meget billig at lave. Den er helt perfekt til et blæsende efterår eller en kold vinter – men jeg spiser dog kartoffelporresuppe på alle tidspunkter af året. Top suppen med sprødt bacon og rugbrød – og få både varme og mæthed.

KARTOFFELPORRESUPPE

Suppe med kartofler og porre er en vaskeægte klassiker i det danske køkken. Den er virkelig nem at lave, og kan mætte mange mennesker med ganske få ingredienser. Man koger kartofler og porrerne møre i bouillon, som til sidst blendes glat og røres op med fløde, salt og peber – gerne toppet med sprødt bacon og rugbrød på toppen.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret aftensmad, Efterår, Forret, Hovedret, Suppe
Køkken Dansk
Antal 4 pers.

Ingredienser
  

Kartoffelporresuppe

  • 500 g kartofler
  • 2 porrer
  • 40 g smør
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 1 dl madlavningsfløde
  • salt og peber

Topping

  • Bacon
  • Rugbrød
  • frisk persille

Sådan gør du
 

  • Skræl kartofler og skær dem i tern. Skyld og rens porrerne og skær også dem i tern.
  • Varm en stor gryde op med smør, og sauter kartofler og porrer i 2-4 minutter under omrøring.
  • Overhæld kartofler og porrer med grøntsagsbouillon og lad det småkage i 15-20 minutter, indtil kartoflerne er mørre.
  • Blend suppe med en stavblender indtil du opnår en cremet konsistens.
  • Tilføj fløde, salt og peber og blend suppen yderligere.
  • Server den lækre kartoffelporresuppe med sprødt bacon, rugbrød og frisk persille.

Noter

Du kan altid lave være med at blende grøntsagerne og blot skære dem ud i mundrette bider – så får du lidt en mellemting mellem en klar suppe og kartoffelporresuppe. 
Tricket til at få en cremet kartoffelporresuppe er, at du skal blende grøntsagerne til en lind masse, INDEN du putter fløden i – herefter blender du igen, så den i forvejen blendede suppe bedre inkorporeres med fløden og dermed bliver cremet og lækker. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering





You’ll also love