Klassisk kartoffelporresuppe er en virkelig lækker hverdagsret, som de fleste kan lide. Den er nem og hurtig at lave, da den består af få ingredienser. Du kan variere din bouillon alt efter, hvad du foretrækker af smag – men jeg synes personligt, at det enten skal være grøntsags- eller hønsebouillon. Og når det kommer til fløden, så er det op til dig selv og din samvittighed. Jeg synes uden tvivl at suppen smager allerbedst, når der kommer lidt fløde i.
Kartoffelporresuppe er en vaskeægte hverdagsklassiker, som kan laves på under 30 minutter. Dertil er suppen desuden også meget billig at lave. Den er helt perfekt til et blæsende efterår eller en kold vinter – men jeg spiser dog kartoffelporresuppe på alle tidspunkter af året. Top suppen med sprødt bacon og rugbrød – og få både varme og mæthed.
KARTOFFELPORRESUPPE
Ingredienser
Kartoffelporresuppe
- 500 g kartofler
- 2 porrer
- 40 g smør
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1 dl madlavningsfløde
- salt og peber
Topping
- Bacon
- Rugbrød
- frisk persille
Sådan gør du
- Skræl kartofler og skær dem i tern. Skyld og rens porrerne og skær også dem i tern.
- Varm en stor gryde op med smør, og sauter kartofler og porrer i 2-4 minutter under omrøring.
- Overhæld kartofler og porrer med grøntsagsbouillon og lad det småkage i 15-20 minutter, indtil kartoflerne er mørre.
- Blend suppe med en stavblender indtil du opnår en cremet konsistens.
- Tilføj fløde, salt og peber og blend suppen yderligere.
- Server den lækre kartoffelporresuppe med sprødt bacon, rugbrød og frisk persille.
Skriv et svar