COOKIES MED PEBERMYNTESTOKKE OG HVID COKOLADE

Mit foretrukne juleslik er nok juleskum – men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg glæder mig næsten ligeså meget til at kunne smovse pebermyntestokke i lange baner, som til at spise juleskum. Pebermyntestokke er uden tvivl en top tre over mit foretrukne juleslik, og kombinationen med hvid chokolade er bare max lækkert – hvilket kommer særligt til udtryk i denne opskrift.

Det er faktisk bare en meget klassisk cookiedej, som jeg har piftet lidt op med pebermyntestokke, hvid chokolade og lidt pebermyntedråber. Man kan altid tilføje lidt ekstra eller komme noget andet “fyld” i dejen, så den er tilpasset ens egne præferencer. Selvom pebermyntestokkene også er meget dekorative på juletrænet, så synes jeg du bør prøve denne opskrift, hvis du kan lide pebermynte. Hvis du derimod ikke er så meget til hvid chokolade, så kan du altid skifte den ud med f.eks. mørk- eller mælkechokolade.

COOKIES MED PEBERMYNTESTOKKE OG HVID CHOKOLADE

Cookies med pebermyntestokke og hvid chokolade hører julen til. Kombinationen af den søde chokolade og den gennemtrængende pebermynte er virkelig lækker, og kan varmt anbefales. Derudover dufter der også herligt i køkkenet, når du tager disse cookies ud af ovnen – det dufter rigtig af jul.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Hvid Chokolade, Jul, Julesmåkager, Pebermyntestokke, Sødt
Antal 20 stk.

Ingredienser
  

  • 150 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 125 g brun farin
  • 2 stk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk groft salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 200 g hvid chokolade groft hakket
  • 4 pebermyntestokke blendet

Sådan gør du
 

  • Start med at pisk skuffer, smør, brun farin, vanilje og æg godt sammen.
  • Bland hvedemel, natron, salt og bagepulver sammen og rør det i smørblandingen sammen med chokolade og pebermyntestokkene.
  • Form dejen til 20 stykker og form dem til kugler.
  • Placer dejkuglerne på en bradepande beklædt med bagepapir.
  • Bag kagerne, ved 175 grader traditionel ovn, indtil de er gyldne, men bløde i midten.
  • Lad kagerne køle af i ca. 5 minutter på bagepladsen og flyt dem derefter over på en bage rist, hvor de skal køles helt ned.

Noter

Du kan fryse dejen, efter du har formet den til kugler. Lad dejkuglerne tø i ca ½ time, inden du bager dine cookies.
Du kan også bage dine cookies i en airfryer. Airfryeren skal stå på 175 grader. Hvis du bager cookies direkte fra røreskålen skal de have ca. 7 minutter. Hvis dejen har været på køl skal den have ca. 10 minutter og hvis du har haft dejen på frost skal du bage dem i ca. 14 minutter. Hvis du har haft kagerne på enten køl eller frys, så kan du godt forvente at de ikke flyder ligeså meget ud – men smagen er stadig den samme. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering





You’ll also love