Disse specier med lakrids og tranebæk er en utrolig populær småkage, som særligt lakridselskeren vil blive glad for. Jeg er personligt selv vild med kombinationen af lakrids og tranebær – og nej jeg har ikke opfundet denne ide (surprise). Jeg har taget inspiration og justeret lidt, så den passer til vores smagsløg herhjemme.
Specierne med lakrids og tranebær er dejligt nemme at bage, og smager fuldstændig vanedannende godt. Lakridsen bidrager lige med lidt anderledes til småkagen og tranebærrene er søde og bløde midt i alt det sprøde.
SPECIER MED LAKRIDS OG TRANEBÆR
Specier med lakrids og tranebær er nogle af de abosult bedste småkager, og de får de varmeste anbefalinger. De er super nemme at bage, og hvis du er glad for lakrids, så gør tingene op i en højere enhed her. Med andre ord: Se at komme i gang med bagningen, for disse småkager skal du altså prøve.
Antal: 35 stk.
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 30 g lakridsgranulat
- 60 g tørrede tranebær
- 180 g koldt smør skåret i små tern
- 225 g rørsukker
- 1 æg
Sådan gør du
- Start med at sigt hvedemel og bagepulver sammen i en skål.
- Tilsæt lakridsgranulat, tranebær og smør.
- Smuldr smørret i skålen, indtil det ligner revet ost og saml dejen hurtigt med sukker og æg. Ælt IKKE dejen.
- Del dejen i to og tril hver del til en pølse med en diameter på størrelse med en 20 kr.
- Pak dejrullerne ind i bagepapir og stil dem på køl i minimum to timer.
- Skær dejrullerne i 1 cm tykke skiver og form dem evt. lidt mere runde, inden de kommer over på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem i ovnen ved 180 grader traditionel ovn, i 8-10 minutter.
- Tag dem ud og lad dem køle lidt af på bagepladen inden de flyttes over på en bagerist, hvor de afkøles helt.
- Når de er helt afkølet, opbevares de i tæt kagedåse.
Skriv et svar