Her finder du opskriften på en nem og lækker dessert – risalamande cheesecake i dessertglas. På kun 15 minutter har du den perfekte dessert til eksempelvis mortens aften, til alle julens fester og hyggestunder. Det kunne endda være et alternativ til den klassiske risalamande juleaften.
Det er simpelthen den skønneste juledessert, som jeg kun kan anbefale. Min opskrift er uden husblas og er derfor ekstra nem at gå til. Bunden er blendede lotus biscoff kiks, risalamanden er lavet på en rest risengrød, piskefløde, neutral flødeost, flormelis og en god mængde vanilje. Den skønne dessert toppes med kirsebærsauce – prikken over i’et.
RISALAMANDE CHESSECAKE I GLAS
Nemme små risalamande cheesecakes serveret som portionsanretninger i glas. Cheesecake og risalamande er det bedste fra to verdener, så hvorfor ikke kombinere det til et lækker juledessert. En nyfortolkning som du kan servere til eksempelvis julefrokosten eller til juleaften.
Antal: 6 stk.
Ingredienser
Bund
- 100 g lotus Biscoff
Risalamande creme
- 2½ dl piskefløde
- 400 g kold risengrød
- 75 g neutral flødeost
- 1 stk vaniljestang kornene heraf
- 5 spsk flormelis
- 50 g hakkede mandler smuttet
Topping
- kirsebærsauce
Sådan gør du
- Start med at blend lotus biscoff helt fint. Fordel kiksen i seks mindre glas og tryk det en smule sammen.
- Pisk piskefløden til en fast flødeskum og sæt den til side.
- Pisk flødeost, flormelis og vaniljekornene sammen i en skål og vend den kolde risengrød i.
- Vend herefter forsigtigt den faste flødeskum sammen med risengrødsblandingen. Fordel derefter massen i de seks dessertglas.
- Sæt glassene på køl indtil de skal serveres.
- Lige inden servering toppes der med kirsebærsauce. Server med det samme. Velbekomme.
Noter
- Desserten kan laves dagen inden servering og den er perfekt at have med til diverse jule kom sammen. Vent dog med at kom kirsebærsauce på toppen, da det ellers vil trænge ned i cremen – hvis du vælger at hælde saucen på i forvejen, anbefaler jeg at der kommer husblas i saucen.
Skriv et svar