Denne bagte sød kartoffel med guacamole og laksesalat er blevet en af mine absolut favorit appetizers. Den er nem at lave, og smager af mere end hvad man regner med. Den står af tre dele: Sød kartoffel skive, guacamole og laksesalat. Det er lækkert.
Du kan spise dem året rundt, men de er særligt oplagte at servere som appetizer til nytår. Jeg har før serveret dem som forret, hvor man får tre-fire stykker på en lille tallerken – det kan anbefales. Ellers går de også rigtig fint som en lille snack i forbindelse med Dronningens nytårstale.
BAGT SØD KARTOFFEL MED GUACAMOLE OG LAKSESALAT
Disse bagt sød kartoffel hapser er geniale som erstatning for f.eks. blinis. Du kan toppe med lige hvad du har lyst til – disse er toppet med laksesalat og guacamole. Det er helt perfekt som en appetizer til nytår under f.eks. nytårstalen eller som en let lækker forret.
Antal: 2 pers.
Ingredienser
- 1 sød kartoffel
- olie
- salt
Guacamole
- 1 avocado
- 2 spsk creme fraiche 18%
- 1 tsk mayo
- salt og peber
- citronsaft
Laksesalat
- 150 g varmrøget laks
- 2 spsk creme fraiche 18%
- frisk dild
- salt og peber
Topping
- chiliflager
- feldsalat
Sådan gør du
- Start med at skær den søde kartoffel i skiver. Fordel skiverne på en bageplade og drys med olie og salt. Bag i ovnen i 45 minutter ved 200 grader, traditionel ovn.
- Rør avocado, creme fraiche, mayo, salt og peber samt citronsaft sammen i en skål og stil til side.
- Rør varmrøget laks sammen med creme fraiche, salt og peber samt frisk dild.
- Når kartoffelskiverne er færdigbagte, kommes de over på en tallerken.
- Når de er kølet lidt ned, toppes de med guacamole, laksesalat, chiliflager og feldsalat. Velbekomme.
Skriv et svar