Butterdejstærte med tomater, ricotta og feta – lækker, simpel og kræver ikke mange ingredienser. Den tager ingen tid at lave, og den smager helt fantastisk. Tærten kan serveres lun umiddelbart efter bagning, men kan også sagtens nydes kold. Perfekt sammen med en grov salat, som tilbehør til f.eks. frikadeller eller lignende.
Denne butterdejstærte smager bare af mere. Den er virkelig bare lækker. Sprød butterdej, smurt med en skøn ricottafeta creme. Toppet med tomater – virkelig en lækker sammensætning. Man kan sagtens ændre i fyldet, ved bare at erstatte nogle af ingredienserne med noget andet. Du kunne eksempelvis bruge smøre en hvidløgscreme ud på butterdejen i stedet for ricottafetacremen. Begge dele er virkelig lækkert.
BUTTERDEJSTÆRTE MED TOMATER, RICOTTA OG FETA
Denne butterdejstærte med tomater, ricotta og feta er ekstremt nem at lave og smager helt fantastisk. Mums siger jeg bare, perfekt som en del af et tapasbord eller som en starter, du kan servere for dine gæster.
Antal: 4 pers.
Ingredienser
- 1 rulle butterdej
- 1 blommetomat
- 8-10 cherrytomater gerne i forskellige farver
- 100 g ricotta
- 100 g feta
- sesam
- æg til pensling
- salt og peber
- frisk timian
Sådan gør du
- Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir.
- Rids butterdejen med en kniv hele vejen rundt i kanten – ikke dybt, kun en lille ridse.
- Smør kanten med æg og drys med sesam.
- Rør ricotta og feta sammen i en skål og krydr med salt og peber.
- Skær tomaterne i skiver og stil til side.
- Smør ricottafeta cremen ud på butterdejen, og fordel tomatskiverne ovenpå.
- Kryds med salt og peber.
- Bag tærten i 30 minutter ved 200 grader, og lad den derefter køle af i ca. fem minutter inden den serveres. Drys med frisk timian. Velbekomme.
Skriv et svar