VOL AU VENT MED VARMRØGET LAKS

Dette er mit første forsøg med vol au vent og hold da op… Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver dette. Normalt i Frankrig laves de store og bliver typisk brugt til en frokost med en stuvning af f.eks. svampe eller asparges. Jeg har dog valgt at gå i en anden retning og forsøgt at lave en laksesalat med varmrøget laks – og det var virkelig en kæmpe succes!

De lækre butterdejsreder, som vol au vent også kaldes, er nemme at bage af færdig butterdej – men hvis du har tiden, kan du også bevæge dig ud i at lave butterdejen selv. Jeg har dog anvendt en færdigkøbt butterdej, fordi det simpelthen bare er nemmest.

VOL AU VENT MED VARMRØGET LAKS

Vol au vent med varmrøget laks – lækre butterdejstarteletter fyldt med en lækker laksesalat. Perfekt som frokost, aftensmad, en velkomstsnack eller som en del af tapasbordet. De kan fyldes med hvad som helst – salt som sødt. Der er ingen tvivl om at jeg er helt vild med disse vol au vent med varmrøget laks, de smager simpelthen bare så lækkert.
Forb. tid25 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: aftensmad, Fisk, Frokost
Køkken : Fransk
Antal: 3 stk.

Ingredienser

Vol au vent

  • 1 stk. butterdej
  • 1 æg til pensling

Laksesalat

  • 200 g varmrøget laks med peber
  • ½ agurk
  • 5 spsk neutral skyr
  • frisk dild
  • salt og peber
  • citronsaft

Sådan gør du

Vol au vent

  • Stik seks bunde ud af butterdejen med en udstikker.
  • Stik derefter cirkler i tre af cirklerne, så der bliver et hul i midten.
  • Pensel de tre bunde med et sammenpisket æg langs kanten og læg den udstukkede cirkel ovenpå. Pensel nu med æg ovenpå ringen.
  • Bag i ovnen i 20 minutter på 200 grader til butterdejen er sprød og gylden.

Laksesalat

  • Skær agurken i mindre stykker.
  • Pluk den varmrøgede laks i mindre stykker.
  • Kom det hele op i en skål og rør det godt sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Anretning

  • Lav en uddybning i vol au venten, så der er plads til fyld.
  • Fyldet fordeles i de tre skaller og pyntes med frisk dild på toppen. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering





You’ll also love