Annonce for Le Creuset.
Jeg elsker citronfromage. Det er en klassiker på dessertbordet, og jeg er særligt vild med den friske smag og den luftige konsistens. Fromagen er utrolig nem og hurtig at lave. Og den kan endda tilberedes i god tid – så det bliver bare ikke meget nemmere.
Jeg har lavet den traditionelle citronfromage i tallerkener fra Le Creuset i den flotteste Chambray farve. Jeg synes at den blå farve komplimentere den gullige citronfromage helt perfekt. Jeg har valgt at toppe fromagen med krystalliseret hvid chokolade, frysetørrede spiselige blomster og lidt marengskys.
CITRONFROMAGE
En lækker klassisk citronfromage pyntet med krystalliseret hvid chokolade, frysetørrede spiselige blomster og lidt marengskys.
Antal: 4 pers.
Ingredienser
Citronfromage
- 3 ark husblas
- 3 æg
- 75 g sukker
- 1 tsk fintrevet citronskal
- ½ dl citronsaft
- 1½ dl piskefløde
Krystalliseret hvid chokolade
- 100 g hvid chokolade
- 100 g sukker
- 100 g vand
Marengskys
- 3 æggehvider
- 75 g sukker
- 75 g flormelis
Pynt
- frysetørrede spiselige blomster
Sådan gør du
Citronfromage
- Start med at læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.
- Klæk æggene og opdel blomme og hvider i 2 skåle.
- Pisk æggehviderne stive.
- Pisk fløden til en luftig flødeskum.
- Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps – vend derefter citronskal deri.
- Smelt husblas i et vandbad og rør citronsaft deri. Lad derefter masse køle helt ned til stuetemperatur.
- Pisk nu husblasmassen langsomt i æggesnapsen indtil det hele er godt fordelt.
- Vend derefter flødeskummen forsigtigt i med en dejskraber.
- Rør nu 1 spsk. æggehvider i skålen med citronfromagen. Vend det forsigtigt i og vand derefter resten af æggehviderne i.
- Fordel fromagen i tallerkener eller portionsglas og sæt dem på køl i minimum 4 timer.
Krystalliseret hvid chokolade
- Hak chokoladen fint og kom det over i en skål og stil til side.
- Opvarm sukker og vand op til 135 grader. Det kan godt tage lidt tid at komme op over de 100 grader, men derefter går det stærkt – gold derefter godt øje med gryden.
- Når siruppen har nået den ønskede temperatur, hældes den over i skålen med chokolade i en tynd stråle, imens der piskes. I takt med at der piskes, så vil det først ligne at chokolade smelter, men hav tålmodighed. Pisk videre, så der dannes små chokoladestykker, der kan ligne krystaller.
- Hæld chokoladen over på et stykke bagepapir – og lad det køle helt ned.
Marengskys
- Start med at pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt.
- Pisk indtil blandingen er helt sej.
- Sigt derefter flormelissen i og vend det forsigtigt i blandingen.
- Lav derefter små marengskys på en bageplade beklædt med bagepapir – brug en sprøjtepose med en stjernetylle.
- Bag marengskyssene i ovnen ved 100 grader i ca. 1 time – og lad dem efterfølgende stå i ovnen på eftervarmen, indtil ovnen er kold.
- Lad kyskagerne køle af på en bagerist.
Pynt
- Når fromagerne har sat sig, tages de ud. Pynt nu med den krystalliserede hvide chokolade og lidt frysetørrede spiselige blomster. Fordel derefter et par marengskys på toppen. Velbekomme!
Skriv et svar