Jeg elsker frugtsalat – jeg er så tosset med det, at det var desserten til min konfirmation, for efterhånden mange år siden. Nemt, simpelt, men VIRKELIG lækkert. Og jeg kender virkelig ingen, som ikke bryder sig om frugtsalat. Enten den klassiske med råcreme, eller som her med en lækker creme anglaise. Begge dele smager helt fantastisk.
Det er nemt at forberede sin frugtsalat på forhånd, hvis man f.eks skal servere den for gæster. Der er blot nogle frugter, som man skal vente med at skære ud lige før servering. Bananer bliver f.eks brune, hvis de bliver skåret i god tid.
FRUGTSALAT MED CREME ANGLAISE
Nemt, simpelt, men VIRKELIG lækkert. Og jeg kender virkelig ingen, som ikke bryder sig om frugtsalat. Enten den klassiske med råcreme, eller som her med en lækker creme anglaise. Begge dele smager helt fantastisk
Antal: 4 pers.
Ingredienser
- 3 grønne æbler
- 3 kiwier
- 3 bananer
- ½ cantaloupemelon
- 1 lille vandmelon
- ½ bakke hindbær
- granatæblekerner
- skovsyre
- myntesukker
- frisk mynte
Ingredienser til creme anglaise
- 250 ml piskefløde
- 70 ml sødmælk
- 1 vaniljestang
- 3 æggeblommer
- 40 g sukker
Sådan gør du
Creme anglaise
- Tilsæt fløde, mælk, vaniljekorn -og stang til en tykbundet gryde og opvarm ved middel varme. Få blandingen op at simre og fjern den derefter fra kogepladen.
- Put blommerne og sukker i en skål og pisk det sammen indtil en luftig masse. Tilsæt langsomt den varme mælk og pisk ved svag hastighed.
- Kom cremen tilbage i gryden og rør i den ved middellav varme indtil cremen dækker bagsiden af en ske. Du kan bruge cremen med det samme, eller opbevare den i køleskabet i op til tre dage.
Frugtsalat
- Start med at skær alle frugterne i mundrette bider – jeg har brugt en melonske, fordi at jeg gerne ville have den runde form.
- Bland frugterne sammen.
- Server frugtsalaten med creme anglaise og top med granatæblekerner, myntesukker, skovsyre og frisk mynte. Velbekomme.
Skriv et svar