Specier er sådan en dejlig julesmåkage – ikke en som vi ofte har spist hjemme i min familie, men efter jeg kom på denne kombination er det blevet en fast del af fadet med småkager juleaften. Specier er en delikat og sprød mundfuld med smag af vanilje og smør. De er utrolig simple at lave og ingredienslisten er kort – men resultatet er en fantastisk mundfuld.
Denne sprøde kage er perfekt til jul – men også andre tidspunkter på året, da de netop ikke, som så mange andre småkager, er spækket med julens karakteristiske krydderier. Du kan undlade pebermyntestokkene og chokolade – ellers toppe chokolade med noget andet, f.eks. hakkede nødder.
VANILJESPECIER MED PEBERMYNTESTOKKE
Specier, lækre sprøde småkager. En klassiker på det danske kaffebord – særligt til jul. Du kan lave en helt enkelt sprød smørbagt klassisk småkage, og pifte dem op med chokolade og pebermyntestokke – eller spise dem som de er – sprøde og lækre.
Antal: 30 stk,
Ingredienser
TIL SMÅKAGER
- 175 g smør
- 200 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 1 tsk salt
- 2 tsk vanilje
- 1 æg
TIL PYNT
- 150 g mørk chokolade
- 6 pebermyntestokke
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne til småkagerne op i en foodprocessor og blend indtil en ensartet masse.
- Kom dejen ud på bordet og rul en tyk pølse, pak den ind i bagepapir og kom den på frys i en halv time.
- Skær småkagerne ud, der er til omkring 30 styks.
- Kom dem på en bageplade og bag i 5-10 minutter ved 175 grader eller indtil de er gyldne.
- Imens de bages, smeltes chokoladen og julestokkene hakkes groft.
- Dyb halvdelen af småkagen i chokolade og kom det over på et stykke bagepapir og drys med knust julestokke. Velbekomme,
Skriv et svar