Annonce for Dr. Oetker | Endelig er vi nået fastelavnsbolle sæsonen igen, og jeg synes egentligt at den starter tidligere og tidligere. Men jeg klager ikke, for jeg har uden tvivl, en svaghed for de lækre fastelavnsboller med creme.
SURDEJS KAKAO FASTELAVNSBOLLER
Fastelavnsboller er godt, men hjemmebagte fastelavnsboller er bare det bedste. Duften af smørboller med creme er bare uimodståelig. Den gammeldags fastelavnsbolle er den foretrukne herhjemme, og det skyldes nok den fantastiske smag og cremen indeni. Mums!
Ingredienser
Dejen
- 1 pose tørret surdej fra dr. Oetker
- 4 dl lunkent vand
- 500 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 15 g rørsukker
- 45 g baking cacao fra dr. Oetker
- 1 æg
- 200 g blød smør
Fyld
- 1 pose kagecreme fra dr. Oetker
- chokoladespåner
Topping
- 150 g mørk chokolade smeltet
- krymmel efter eget ønske
Sådan gør du
- Bland tørrede surdej og vand sammen i en skål. Tilsæt salt, æg og rørsukker
- Bland hvedemel og kakao sammen i en skål.
- Kom de tørre ingredienser op i de våde lidt efter lidt og rør godt rundt imens.
- Når alle de tørre ingredienser er kommet i, kommes den bløde smør i lidt efter lidt. Dejen skal være blank.
- Lad dejen hæve i ca. 2 timer.
- Rør kagecremen som anvist på pakken.
- Kom dejen ud på et melbeklædt bord og skær den ud i to lige store stykker.
- Rul dejen ud og skær firkanter der måler 10×10 cm.
- Kom nu kagecreme og chokoladespåner i midten af hver firkant, og fold derefter de fire hjørner indover kagecremen, og rul det til en bolle.
- Pensle bollerne med æg og bag dem ved 200 grader i 15 min.
- Når bollerne er kølet ned, kommes der smeltet chokolade på toppen og der drysses med krymmel. Velbekomme.
Skriv et svar