SURDEJS KAKAO FASTELAVNSBOLLER

Annonce for Dr. Oetker | Endelig er vi nået fastelavnsbolle sæsonen igen, og jeg synes egentligt at den starter tidligere og tidligere. Men jeg klager ikke, for jeg har uden tvivl, en svaghed for de lækre fastelavnsboller med creme.

SURDEJS KAKAO FASTELAVNSBOLLER

Fastelavnsboller er godt, men hjemmebagte fastelavnsboller er bare det bedste. Duften af smørboller med creme er bare uimodståelig. Den gammeldags fastelavnsbolle er den foretrukne herhjemme, og det skyldes nok den fantastiske smag og cremen indeni. Mums!
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Ret Kage
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Dejen

  • 1 pose tørret surdej fra dr. Oetker
  • 4 dl lunkent vand
  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 15 g rørsukker
  • 45 g baking cacao fra dr. Oetker
  • 1 æg
  • 200 g blød smør

Fyld

  • 1 pose kagecreme fra dr. Oetker
  • chokoladespåner

Topping

  • 150 g mørk chokolade smeltet
  • krymmel efter eget ønske

Sådan gør du
 

  • Bland tørrede surdej og vand sammen i en skål. Tilsæt salt, æg og rørsukker
  • Bland hvedemel og kakao sammen i en skål.
  • Kom de tørre ingredienser op i de våde lidt efter lidt og rør godt rundt imens.
  • Når alle de tørre ingredienser er kommet i, kommes den bløde smør i lidt efter lidt. Dejen skal være blank.
  • Lad dejen hæve i ca. 2 timer.
  • Rør kagecremen som anvist på pakken.
  • Kom dejen ud på et melbeklædt bord og skær den ud i to lige store stykker.
  • Rul dejen ud og skær firkanter der måler 10×10 cm.
  • Kom nu kagecreme og chokoladespåner i midten af hver firkant, og fold derefter de fire hjørner indover kagecremen, og rul det til en bolle.
  • Pensle bollerne med æg og bag dem ved 200 grader i 15 min.
  • Når bollerne er kølet ned, kommes der smeltet chokolade på toppen og der drysses med krymmel. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering





You’ll also love