Bagt havregrød med æble, bær og nødder. er en sikker vinder, hver gang. Jeg har lavet den virkelig mange gange efterhånden, og den får også komplimenter, hver gang jeg har serveret den for andre.
Man kan variere opskriften til ukendeligheder, og den smager virkelig godt ligegyldigt hvad. Desuden er den også nem at røre sammen, og passer sig selv i ovnen, imens du kan gøre alt muligt andet, inden du skal spise morgenmad.
Grøden er sød, cremet samt tilpas syrlig fra æblerne og de frosne bær. Mums. Hvis ikke du er på vej i køkkenet allerede, håber jeg at få dig overbevist, for denne grød er virkelig det værd!
BAGT HAVREGRØD
Bagt havregrød med æble, bær og nødder samt varme krydderier er en herlig morgenmad. Et måltid, der næsten smager af kage, selvom det "blot" er bagt grød med lidt ekstra kærlighed. Det er uden tvivl en af de bedre måder at begynde sin morgen på – Om det er hverdag eller weekend.
Ingredienser
HAVREGRØD
- 2,5 dl havregryn grov valsede
- ½ tsk bagepulver
- 1 spsk vaniljeproteinpulver
- 1 spsk peanuts hakket
- 1 spsk hasselnødder hakket
- 2,5 dl mælk
- 1 æble skåret i mundrette bider
- 1 håndfuld frosne bær
Topping
- 1 lille håndfuld mandler
- creme fraiche
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn.
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Bland mælk og proteinpulver sammen i en anden skål.
- Bland indholdet i de to skåle grundigt sammen og vend bær og æbler forsigtigt i.
- Hæld grøden over i et ildfast fad og top med nødder.
- Bag grøden i 25-30 minutter i den forvarmede ovn. Jeg kan godt lide, når grøden er lidt brød indeni. Og jeg serverer den med creme fraiche.
Skriv et svar