SNOEDE LUCIABOLLER MED KANEL-MARCIPANREMONCE

Luciaboller er en skøn tradition til Lucia den 13. december, som stammer fra Sverige. De smukke og gyldne safran boller smager himmelsk. Jeg har tolket lidt på opskriften og lavet dem om til snoede luciaboller med kanel-marcipanremoncen – og det gør kun smagsoplevelsen endnu bedre. Du kan sagtens undlade remoncen og forme dem til de traditionelle luciabrød i stedet – og spise dem som en bolle med en god klat smør.

I Danmark fejrer vi Luciadag med Luciaoptog – og disse fine snoede luciaboller er en rigtig fin juletradition, som uden tvivl er noget vi hygger med herhjemme hver jul. I Sverige spiser de blandt andet luciaboller til morgenmad – og denne tradition vinder mere og mere indpas i Danmark.

SNOEDE LUCIABOLLER MED KANEL-MARCIPANREMONCE

Snoede luciaboller med kanel-marcipanremonce er en nyfortolkning på de traditionelle Luciaboller, som særligt bliver spist til Lucia den 13. december i Sverige. De smukke og duftende gyldne safran boller smager så dejligt, og kanel-marcipanremonce er prikken over i'et. De smager virkelig lækkert. Mums!
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid2 timer
Samlet tid2 timer 25 minutter
Ret: Bagværk, Jul, Lucia
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dejen

  • dl vand lunkent
  • 25 g smør
  • 1 knivspids safran
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • ½ tsk salt
  • 475 g hvedemel

Kanel-marcipanremonce

  • 200 g marcipan
  • 200 g blødt smør
  • kanel

Pynt

  • 1 sammenpisket æg
  • perlesukker

Sådan gør du

  • Kom lunken vand i en skål og rør gær ud deri.
  • Kom stødt safran, æg, sukker og salt i vandet og rør det godt sammen.
  • Rør hvedemel i og rør dejen godt sammen. Tilsæt smør i små stykker og rør det godt rundt, så smørret kan blive indarbejdet godt i dejen.
  • Kom dejen i en ren skål med et klæde over og lad den hæve i 1½ time på køkkenbordet.
  • Rul dejen ud til en rektangel på 30×40 cm.
  • Smør dejen med remoncen, og fold dem sammen fra langsiden.
  • Dej dejen i strimler og form dem til snoede luciaboller. Pensel med et sammenpisket æg og drys med perlesukker. Lad dejen efterhæve i 30 minutter på bagepladen.
  • Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader traditionel ovn i ca. 20 minutter. Lad dem køle lidt af på en rist inden serveringen. Velbekomme.

I de traditionelle luciaboller er det safran, som giver bollerne den fineste gule farve. Safran er meget dyrt at købe i de danske supermarkeder, og hvis du ikke ønsker at kaste penge efter verdens dyreste krydderi – så kan du med fordel gøre brug af gurkemeje, for farvens skyld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering





You’ll also love