For et par år siden gik jeg all in på græskar. Denne opskrift på græskarboller er en kæmpe favorit herhjemme. Jeg elsker græskar, og alle de muligheder der er. Der er ingen tvivl om, at jeg ville ønske, at man kunne få græskar året rundt – men mon jeg så ville have den samme glæde ved den?
Om ikke andet disse græskarboller er nogen af de bedste, jeg nogensinde har bagt. De er bløde, luftige og smager virkelig godt. Hvert efterår glæder jeg mig til at kunne bage disse, for det er først rigtigt efterår, når disse er bagt herhjemme. For ikke nok med, at de smager godt, så dufter lejligheden også fantastisk, når de kommer ud af ovnen.
LÆKRE GRÆSKARBOLLER
Ingredienser
- 25 g gær
- 1,5 dl mælk
- 50 g brunfarin
- 250 g græskarpuré
- 1 æg
- 500 g hvedemel
- 1,5 tsk salt
- 3 tsk pumpkin spice
- 80 g smør
- 2 spsk smeltet smør til pensling af bollerne
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Opløs gær i lunken mælk.
- Tilsæt æg, græskarpuré og brunfarin. Rør godt rundt.
- Tilsæt mælk, hvedemel salt og pumpkin spice og rør indtil dejen betyder at samle sig.
- Tilsæt smørret lidt efter lidt og bland godt hver gang, der bliver tilsat smør.
- Rør dejen godt rundt i 5-10 minutter indtil dejen er glat, elastisk og trækker sig fra siderne af skålen.
- Lad dejen hæve til den dobbelte størrelse – ca. 1 time.
- Form dejen til 12-15 boller, smør med smeltet smør og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
- Bag bollerne i ovnen ved 180 grader, indtil de er færdigbagte og gyldne.
- Lad dem køle af og nyd dem med en god klat smør. Velbekomme.
Skriv et svar